Utrecht

Deelnemende studieverenigingen

Het samenwerkingsverband Moderne Talen bestaat uit de volgende studieverenigingen:

- Adelante [Spaanse taal en cultuur]
- Aladdin [Islam en Arabisch]
- Asterix [Keltische talen en cultuur]
- Aufschwung [Duitse taal en cultuur]
- Babel [Taalwetenschap]
- Cercle [Franse taal en cultuur]
- Euphorion [Literatuurwetenschap]

ADELANTE
Studie: Spaanse taal & cultuur
Huidige voorzitter: Ties Stavenuiter
Over Adelante:
Adelante is de studievereniging voor de opleiding Spaanse Taal en Cultuur. De vereniging werd opgericht in 2012 door enkele enthousiaste studenten, die het, na enkele jaren geen studievereniging gehad te hebben, wel weer tijd vonden voor een vereniging. 'Adelante' betekent dan ook heel toepasselijk: 'voorwaarts!' of 'kom op!'

Sinds de oprichting van de vereniging worden er tal van activiteiten georganiseerd en timmert Adelante hard aan de weg om nog meer aan hun leden te bieden op het gebied van de Spaanse taal en de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur.

ASTERIX
Studie: Keltische talen & cultuur
Huidige voorzitter:
Over Asterix:
Asterix is de studievereniging van de opleiding Keltisch en biedt door het jaar heen vele, typisch Keltische activiteiten aan. Van boomstamwerpen tot bordspelen en volksmuziek tot Guinness, je kunt bij ons terecht.

AUFSCHWUNG!
Studie: Duitse taal & cultuur
Huidige voorzitter: Lisa Mulder
Over Aufschwung!:
Aufschwung! is de studievereniging van de opleiding Duitse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht. Wij dragen zorg voor ontspannende activiteiten voor studenten die meer aan hun studie willen beleven dan doorzitplekken van collegebanken. We organiseren stedentripjes, filmavonden en borrels, met de SVMT nemen we deel aan grotere projecten als feesten, studievoorlichting en een kerstgala.

BABEL
Studie: Taalwetenschap
Huidige voorzitter: Lilian de Jong
Over Babel:

Babel is de studievereniging van de opleiding Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Babel staat volgens enkele leden voor ‘baken in het bestaan van een linguïst’, maar kan uiteraard ook te herleiden zijn op het verhaal van de Toren van Babel. Babel organiseert diverse activiteiten voor haar leden, zoals filmavonden, picknicks, borrels en lezingen. We zijn een kleine vereniging en daardoor erg hecht en gezellig. Babel is actief in voorlichting over de opleiding en is mede-organisator van de introductieweek. De vereniging onderhoudt ook nauwe contacten met de opleidingscommissie om studenten te vertegenwoordigen.

Babel is in 2002 opgericht en daarmee een relatief jonge vereniging.

CERCLE
Studie: Franse taal & cultuur
Huidige voorzitter: Geert Jan Lustig
Over Cercle:
Cercle is de studievereniging van de studie Franse taal & cultuur aan de Universiteit Utrecht.
Volgens de dikke Van Dale en de Petit Robert betekent 'cercle' behalve zoals letterlijk vertaald een cirkel, ook een vereniging en een gezelschap. En dat is Cercle: een vereniging met leuk gezelschap met een fantastische sfeer. Dit verklaart goed wat Cercle is: een vereniging met gezellige mensen, een goede sfeer en leuke activiteiten.
Het doel van Cercle is om voor haar leden leuke en interessante (culturele) activiteiten te organiseren die in het verlengde van de studie liggen. Frans studeren betekent zoveel meer dan alleen de colleges volgen en de studie wordt alleen maar leuker door er ook buiten de colleges op een ontspannen en gezellige manier mee bezig te zijn. Zo organiseren we onder andere borrels, filmavonden, kookavonden, theateravonden, reizen en activiteiten en feesten in samenwerking met andere verenigingen.

EUPHORION
Studie: Literatuurwetenschap
Huidige voorzitter: Aranka Bron
Over Euphorion:
SV Euphorion is de studievereniging van de studie literatuurwetenschap. Wij bestaan sinds 2001, het jaar waarin Literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht een volwaardige studie werd. Om het studentenleven nog leuker te maken, organiseren wij regelmatig activiteiten voor en door literatuurwetenschappers. Onze agenda varieert van lezingen, theaterbezoeken, leesclub- en filmavonden en literaire kroegentochten, tot onze maandelijkse borrel en natuurlijk het jaarlijkse kerstgala van het svMT en elk voorjaar onze buitenlandse reis. Dus voor ieder wat wils!